Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с катализатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с катализатор

Колеги на 147 цата ми и излезна грешка с надпис "Motor control system failure"отидох за диагностика и ми казаха че е катализатор, да отида в Крафт да го оправят.Въпроса ми е дали ще е скъпо?Имате ли идея и дали е опасно да карам така до италфеста?

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
    Колеги на 147 цата ми и излезна грешка с надпис "Motor control system failure"отидох за диагностика и ми казаха че е катализатор, да отида в Крафт да го оправят.Въпроса ми е дали ще е скъпо?Имате ли идея и дали е опасно да карам така до италфеста?
    Какво му е на катализатора?
    Ако е запушен, го махай спокойно и да сложат резонатор на негово място. Ще ти излезе 40-50 лв. с работата.
    sigpic

Comment

Абсолютно подкрепям колегата Додо, въобще не се занимвай с тоя катализатор и да е добре и да не е махай го
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
        А с какъв мотор е всъщност колата защото при бензиновите премахването на катализатора е сложно и не е безпроблемно при евро 3 моторите
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Тези дни се занимавам тука точно с този проблем. Софтуерно спиране на 3-тата ламбда след катализатора от която всъщност се появява тази грешка. До сега без успех, но днес ще е деня на истината
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Абсолютно подкрепям колегата Додо, въобще не се занимвай с тоя катализатор и да е добре и да не е махай го
            Единствено бих могъл да препоръчам, ако му се занимава на колегата и има някой лев повече излишен, разбира се, да му направят резонатора с фланци и да му го монтират пак с болтовете, както си му е реда. А катализатора - прибира го и в мига, в който на нашите продажни управници им хрумне да кажат "край, само с катализатори, щото ЕС и Зелените там... бла бла..", връщането му на място ще бъде като детска игра за 10 мин на канал...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

На мен ми е интересно колко излишни лева ще са необходими за тая манипулация с фланците.

Мисля да го махам и да ремапвам по някое време
              I came, I saw, I ran away screaming

Comment

Първоначално публикувано от georgievd Покажи съобщение
                На мен ми е интересно колко излишни лева ще са необходими за тая манипулация с фланците.

Мисля да го махам и да ремапвам по някое време
                Да това е правилният вариянт и се премахват сондите софтуерно
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Най-накрая днес успях да я спра мамка и Иначе няма оправия. Сега всичката карантия вън от колата и гааааз

Comment

добре де в крайна сметка може ли да е от катализатора тая грешка?
                    1.9JTD 105+

Comment

Каква точно е грешката де?

Comment

http://emk-33.com/shop/product_info....ducts_id=18634
                        нещо такова не върши ли работа - изглежда по-евтино решение от ремап и някой касапин да дърля с флекса я в крафт, я някъде другаде...
                        sigpic
                        Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Аз още не съм бил на маистор но до колкото разбрах моят проблем е при сондите с катализатора а колата е бензинова 1.6 тлин спарк

Comment

Пипал ли си пре-катализаторите ( "кюмбетата" ) ? На скоро да си сменял софт-а (чип)? На какво караш - газ/бензин? Може да имаш някакви проблеми не с катализаторите, а със сондите...

Моята така се беше "осветила" след като и махнах пре-катализаторите....
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

на бензин съм газ нямам чип също смених скоро една сонда ..... трябва да се ходи на маистор

Comment

Working...
                              X